Verschillende rassen

Gegevens van aspergerassen

Stuur ons een emailDeze pagina afdrukken

Backlim
Mannelijke hybride. Voldoet goed voor de normale teelt op niet als te late grondsoorten. Is middenlaat en geeft een vrij goede productie. De stengel is zeer dik. Is zeer gevoelig voor holle stengels en weinig gevoelig voor koppen. Het gewas is weinig vatbaar voor botrytis.

 

Gijnlim
Mannelijke hybride. Voldoet goed voor de vervroegde teelt met anti-condensfolie en voor de normale teelt. Is extreem vroeg en geeft een zeer goede tot extreem goede productie. Kan ook op de wat latere gronden goede resultaten geven. De stengel is middelmatig dun. Is ongevoelig voor holle stengels en zeer weinig gevoelig voor losse knoppen. Het gewas is vrij weinig vatbaar voor botrytis.

 

Thielim
Een nieuwe mannelijke hybride die in proven veelbelovende resultaten heeft gegeven. Geschikt voor de normale teelt en voor vervroeging met anticondensfolie. Tamelijk vroege en goede productie. De stengeldikte is bijna gelijk aan Boonlim. Weinig gevoelig voor holle stengels en weinig gevoelig voor losse koppen. Het gewas is weinig vatbaar boor botrytis.

 

Horlim
Nieuwe mannelijke hybride. Heeft in proeven veelbelovende resultaten opgeleverd. Geschikt voor de normale teelt. Is matig vroeg en geeft een hoge productie. De stengels zijn zeer dik. Weinig gevoelig voor holle stengels en matig tot weinig gevoelig voor losse knoppen. Vormt een vrij laag en open gewas dat in de herfst iets eerder geel kan verkleuren. Is echter weinig vatbaar voor botrytis.

 

Grolim
Hoog kwalitatief ras, dikke stengels met een hoge opbrengst klasse 1. 
Plantdichtheid tussen 4 5 planten per m2. 
Geschikt voor herinplant.

 

De rassen Venlim, Backlim, Gijnlim en Thielim zijn ook geschikt voor de teelt van GROENE ASPERGES. 

Bovengenoemde rassen zijn van hoogwaardige kwaliteit, momenteel de beste rassen in Nederland.
Voedingswaarde per 100 gram gekookte asperges:

Kilojoule
Kilocalorie
Eiwit
Vet
Koolhydraten
Calcium
Kalium
IJzer(g)
(g)
(g)
(mg)
(mg)
(mg)

67
16
1
-
3
20
200
1

Natrium
Fosfor
Vit. B1
Vit. B2
Vit. B6
Vit. C
Nicotinezuur

(mg)
(mg)
(mg)
(mg)
(mg)
(mg)
(mg)

5
60
0,1
0,07
0,03
10
0,6

Rondleiding :: 

terug 

|

verder

.